Alles is liefde ?!

Alles is liefde ?!
Komende zondagmorgen hoopt onze oud-predikant ds. Floris den Oudsten voor te gaan. Hij blikt alvast vooruit:

Alles is liefde?! Hoe dan?! 
Over liefde die alle dingen verdraagt, in alles volhardt. 
 
Een paar weken terug was het Valentijnsdag. De dag voor de liefde voor die ene speciale persoon. Misschien had je ook nog wel op een heel romantische locatie of in een heel speciale omgeving afgesproken. Alles is liefde, geweldig. Stop de tijd, dit zou eeuwig mogen duren. 
Maar stel je nu eens voor, de persoon waar je de minste liefde voor voelt, misschien wel haat… Die alleen maar negatieve gedachten bij je boven roept. En dat ook nog eens in de meest negatieve situatie. Hoe lang zou je het volhouden met die persoon, in die situatie? 
De Bijbel, Paulus zegt in 1 Korinte 13 vers 7: je kan die persoon altijd en overal gaan liefhebben, het is slechts een kwestie van liefde, van volhouden/volharden. Want alles is liefde, altijd en overal, voor alles en iedereen, toch?! Maar hoe dan?!

Daar willen we zondagmorgen verder over nadenken. Het gaat over ‘Wie is de Mol?’ en ‘Kamp van Koningsbrugge’ met Robbie en Ray. Maar we ontmoeten ook Rachael, een turnster die jaren geleden werd misbruikt door haar sportarts en nu in de rechtszaal iets tegen hem mag zeggen. Wat zou jij gaan zeggen? 
We denken er zondagmorgen verder over na, weet je van harte welkom! Er is crèche en kinderkerk. De kinderkerk gaat verder met het Paasproject ‘Jezus maakt het verschil’. Deze zondag denken de kinderen na over de vraag ‘dienen of gediend worden?’ Een prikkelende vraag, dus zorg dat je er zondagmorgen bij bent! Voor alle tieners en jongeren, in de liedkeuze en preekvoorbeelden heb ik ook aan jullie gedacht. Hopelijk zijn jullie er zondagmorgen ook bij! Ik zie er elk geval naar uit om jullie weer eens te ontmoeten! 
Tot slot, vanaf komende zondag 6 maart staan noodhulpbussen achter in de hal van de kerk voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne. Met uw bijdrage aan de noodhulpcollecte steunt u het Christelijk Noodhulpcluster en krijgen vluchtelingen een slaapplaats en een noodpakket met voedsel, zeep, handdoek en een slaapzak. Onze broeders en zusters in Oekraïne rekenen op u. Hartelijk dank voor uw bijdrage! 

https://www.youtube.com/watch?v=6ZIMjsGOzSg
terug